torstai 7. elokuuta 2014

The terassi

Terassi on valmistunut jo jonkin aikaa sitten, mutta kannataisi se varmaan tänne blogiinkin laittaa, joten tässähän siitäkin tarinaa.

Terassi rakentaminen alkoi tästä tilanteesta.Ensin pintamaa kaivettiin pois ja täytettiin kuopat hienojakoisella murskeella. Murske tärytettiin tiukkaan. Sen jälkeen tehtiin kehikot anturoille, jotka sijoitettiin tasaisin välein.


Anturamuotteihin laitettiin betonivalu ja harjateräspätkä.


Betonivalun kuivuttua laitettiin päälle kaksi valuharkkoa.


Harkot keskitettiin riveittäin.Seuraavassa valussa päälle kiinnitettiin tolppajalka rungon kiinnitystä varten.Sitten rungon pystyikin jo rakentamaan. Rungossa käytettiin runsaasti kulmarautoja... Sitten alkoikin jo terassin päällilautojen asentaminen. Samalla runkoon kiinnitettiin myös kaiteen tolpat. 


Tässä vaiheessa saapuikin jo odotettu lähetys, palju! Onneksi terassi oli jo hyvässä vaiheessa, joten se pääsi heti saavuttuaan paikalleen. Yksi työpäivän jälkeinen perjantai-ilta ja keskiyöllä pääsi jo paljuilemaan.


Tässä valmis terassi. Kamina sijoittui terassin ulkopuolelle, jolloin roskia ei siirry paljuun ja palju pysyy siistinä.


Terassille etsittiin myös sopivan kokoista pöytäryhmää ja se löytyi tori.fi:stä. Grilli sijoittui olokeittiön ovelle kätevästi. Ovi vasemmalla on kodinhoitohuoneeseen, eli se palvelee hyvin kulkua kodonhoitohuoneen kautta suihkuun. Näkösuojaa tien suuntaan täytyy vielä kehitellä.
Käynti terassille on grillin vierestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3